Ce este un landing page?
Cum te poate ajuta un astfel de tool in cresterea vanzarilor pentru magazinul tau online?
In episodul de astazi mi-am propus sa iti explic pas cu pas care este scopul unui landing page si care este procesul de optimizare pentru acest tip de pagina.
Mai mult, am sa-ti spun ce elemente de baza trebuie sa contina un landing page, ce greseli frecvente am observat de-a lungul timpului in lansarea unei astfel de pagini, precum si cateva ponturi utile despre cum sa le eviti in actiunile tale de marketing si vanzare.
Bun. Sa-i dam drumul.
Cuprins: Cum iti cresti vanzarile utilizand un landing page in campaniile de marketing online
Ce este un landing page si de ce ai nevoie de unul?
Prin definitie, orice adresa de URL din site-ul/ magazinul tau poate fi considerat un landing page.
Cand un magazin online limiteaza optiunile unui utilizator de a parasi site-ul sau de a naviga rapid in diferite categorii de produse de care este interesat… este foarte important sa creezi un landing page cu un scop bine definit.
De exemplu, poti crea un landing page pentru a capta date de contact (numar de telefon, adrese de e-mail etc.) pe care sa le folosesti in viitoarele campanii de marketing.
La ce poti folosi o astfel de pagina?
- Prezentare oferte, produse/ servicii noi etc.
- Prezentare conturi de social media (Facebook, Instagram, LinkedIn etc.)
- Testare idei/ produse noi (te ajuta sa vezi care este interesul vizitatorilor tai pentru produsul respectiv)
- Inscrieri cursuri/ evenimente
- Lead magnet (vouchere/ coduri de reducere pe care tu le oferi audientei pentru a colecta adresele lor de e-mail si a grabi procesul de vanzare)
- Prezentarea beneficiilor/ avantajelor produselor din portofoliul magazinului tau
Folosind un landing separat pentru produsele pe care vrei sa le promovezi, vei reusi sa elimini galagia din experienta clientilor tai si le vei crea cadrul perfect pentru ca ei sa se poata concentra exact pe ce ii intereseaza.
Ce elemente trebuie sa contina un landing page?
Pentru o pagina de prezentare ca la carte, iti recomand sa ai in vedere urmatoarele aspecte esentiale:
1. Logo
Asigura-te ca pe noua ta pagina este afisat logo-ul magazinului, pentru a nu crea confuzie sau neincredere vizitatorului/ clientului tau.
2. Headline – Titlu
Alege mesaje clare si pe intelesul audientei tale; mesajele prea tehnice nu se vor transforma in vanzari.
3. Cronometru
O modalitate care functioneaza foarte bine atunci cand vrei sa finalizezi o vanzare este sa declansezi nevoia de produs prin urgentare.
Asadar, vrei sa faci o vanzare? Foloseste un cronometru pe site-ul tau si mesaje de call-to-action clare care sa evidentieze faptul ca ofertele tale sunt limitate.
4. Bannere si hero images
Asigura-te ca imaginile pe care alegi sa le folosesti in pagina rezoneaza cu oferta pe care o prezinti.
Intr-un landing page de vanzare, de exemplu, hero images iti vor fi de ajutor pentru campaniile in care doresti sa scoti in evidenta produse speciale: bestsellers, produse la preturi promotionale etc.
5. Testimoniale
Testimonialele sunt o ocazie grozava pentru a creste increderea vizitatorilor/ clientilor tai in serviciile si produsele tale.
Incurajeaza-ti clientii existenti sa faca fotografii sau video-uri cu produsele cumparate din magazinul tau si sa vorbeasca despre experienta lor cu acestea.
Si tu poti face astfel de clipuri video in care sa vorbesti despre ofertele din magazin.
Castigand increderea vizitatorilor cresti vanzarile!
Iti recomand sa setezi Google Analytics, Facebook Pixel si sa-ti optimizezi pagina din punct de vedere SEO.
Nu am terminat 🙂
Trebuie sa mai ai grija la cateva aspecte:
- Culoarea butonului CTA (foloseste o culoare care sa iasa in evidenta, in contrast cu fundalul)
- Afiseaza numarul de telefon (ajuta-i pe clienti sa ajunga la tine)
- Instaleaza o aplicatie de Chat (raspunde repede, vinde repede)
- Leaga banner-ul din homepage cu link de landing page!
- Leaga hello bar-ul (daca il ai setat) cu link de landing page!
- Ai grija ca popup-urile tale sa NU SE AFISEZE cand clientii intra pe landing page.
Acum ca ai testat cateva pagini de prezentare si ai inteles cum functioneaza, poti incepe sa creezi landing page-uri pentru segmente diferite (targeteaza publicul feminin separat de cel masculin) si analizeaza datele pentru a vedea unde a fost rata de conversie mai mare.
Astfel ai o imagine mai clara asupra campaniilor de marketing care functioneaza, dar si asupra celor unde ai nevoie de un buget ceva mai mare.
Indiferent de tema campaniei pe care o pregatesti, asigura-te ca esti mereu in context cu imaginile pe care le folosesti. In cazul in care iti cunosti clientul si zona targetata, foloseste imagini specifice care vor atrage atentia si vor incheia vanzarea.
Citeste si: To Do List Pentru Un Landing Page De Nota 10
Greseli (si solutii) in lansarea landing page-ului tau
- In momentul in care esti pregatit sa lansezi o oferta pentru un produs/ serviciu – concepe o pagina de prezentare. NU trimite clientii pe home page sau catre anumite categorii de produse.
- Asigura-te ca mesajul campaniei tale, headline-ul, produsele afisate, imaginile si mesajul de actiune (call-to-action) transmit un mesaj unitar.
- Mai mult, asigura-te ca elimini orice link-uri inutile din landing page-ul respectiv, pentru a elimina confuziile.
- Poti pregati un landing page pentru produse unde sa prezinti imagini si testimoniale si sa il folosesti atunci cand faci o campanie de backlink-uri/ SEO. Astfel poti avea cateva pagini care targeteaza cuvinte cheie din site-ul tau.
Aceasta este o modalitate foarte buna pentru a creste autoritatea unor pagini/ categorii/ subcategorii din magazinul tau in Google.
- Atunci cand setezi butoanele de actiune, asigura-te ca folosesti culori care sa atraga atentia, precum si mesaje puternice (Cumpara acum, Profita, Inscrie-te etc.).
- O alta greseala des intalnita pe multe landing page-uri sunt imaginile generaliste. Asigura-te ca sunt potrivite contextului si relevante cu ce oferi.
Dupa ce ai lansat mai multe pagini este de mare ajutor un A/B testing.
Foloseste parametri UTM din Google Analytics pentru a vedea care pagini au convertit mai bine.
Pentru un A/B testing relevant iti recomand sa creezi landing page-uri diferite (de exemplu, poti testa diferite tipuri de testimoniale, unele cu poze, iar altele fara poze) si vezi ce functioneaza mai bine pentru publicul tau.
Ponturi pentru un landing page eficient
Creeaza un landing special dupa ce oamenii completeaza formularul de abonare, in cadrul caruia sa introduci un mesaj de multumire. Acesta mai poate fi un landing page cu produse din categoria pentru care vizitatorii tai s-au abonat.
De exemplu, clientii Gomag au posibilitatea de a folosi un pop-up in anumite pagini din magazinul lor pentru cuvinte cheie foarte specifice (de exemplu, aspirator de mana) care il vor duce pe client in pagina cu cele mai bune aspiratoare de mana. Acesta poate fi activat prin terte aplicatii de pop-ups.
De asemenea, poti crea un landing page si pentru a anunta parteneriate cu alte magazine sau firme care ofera servicii complementare cu cele pe care le vinzi tu.
Testeaza sfaturile pe care ti le-am prezentat, analizeaza ce functioneaza pentru tine si imbunatateste-ti procesele in timp real.
Daca ti-a placut episodul de astazi, nu ezita sa dai un share podcast-ului Doza de eCommerce by Gomag.
Ramai alaturi de noi, ti-am pregatit si alte materiale la fel de interesante pentru tine si business-ul tau.
PS: Inca nu vinzi cu Gomag? Testeaza platforma gratuit pentru 15 zile si descopera cum te ajutam practic sa vinzi online, mai repede si mai comod decat o fac ceilalti!
Photo credit: icons8.com
- GoMag si BusinessLeague fac echipa de lux impreuna. Modelul LuxuryBeauty.ro - martie 25, 2025
- Cum te ajuta Gomag Link daca esti furnizor de produse - martie 18, 2025
- Cum cresti valoarea cosului de cumparaturi chiar inainte de achizitie - martie 11, 2025