Vrei sa cresti vanzarile afacerii tale si sa devii furnizor pentru alte business-uri online? 

Sau, din cealalta parte a baricadei, vrei sa iti simplifici modul de integrare cu magazinul furnizorului tau de produse?

Acum totul poate fi mai usor si mai eficient pentru tine!

Dupa ce a generat peste 2.4 milioane de euro in venituri pentru clientii nostri care l-au implementat in beta, Gomag Link a fost lansat oficial in cadrul celui mai mare eveniment Gomag din acest an.

Asadar, cream noi oportunitati pentru clientii Gomag, in mod real. 

E timpul sa accesezi si tu aceasta functionalitate, pentru a-ti usura munca, a optimiza cheltuielile si gestiunea relatiei furnizor / revanzator, direct din platforma.

Iata tot ce trebuie sa stii.

Cuprins Nou in platforma: Gomag Link

  1. Cum te ajuta Gomag Link in magazinul tau
  2. Cum functioneaza, de fapt, Gomag Link
  3. Costuri si numar de link-uri disponibile

Cum te ajuta Gomag Link in magazinul tau

Simplificarea relatiei furnizor – revanzator

Pe scurt, Gomag Link iti permite sa conectezi mult mai simplu si mai rapid 2 magazine online aflate pe platforma Gomag.

De exemplu, poate fi vorba de magazinul tau ca furnizor de produse si un magazin revanzator.

In acest fel, cele doua magazine pot face schimbul de informatii mult mai fluidizat, fara sa fie nevoie de mult timp pentru implementare, de costuri suplimentare mari si fara sa intervina greseli.

In principiu, Gomag Link a fost creat pentru a eficientiza acest tip de colaborare intre 2 magazine online Gomag, insa exista si alte situatii. 

Citeste si: Cum sa fii indeajuns de convingator pentru a colabora cu diversi furnizori

Conectarea magazinului principal cu altele secundare

Un alt scenariu de folosire este acela in care ai un magazin principal pe .ro, si altele pe .hu, .bg etc. Practic, cand vinzi aceleasi produse, dar pentru audiente diferite.

Pe langa sincronizarea stocurilor si trimiterea comenzilor in magazinul principal, cu Gomag Link devine foarte simplu sa tratezi fiecare magazin conform pietei din care face parte.

De exemplu, poti realiza discount-uri si campanii de marketing in site diferite, cu mai mult impact asupra fiecarui segment de audienta pe care il targetezi.

Astfel, maximizezi rezultatele per magazin si scapi de potentiale limite care iti stau in cale.

Conectarea magazinelor proprii, in functie de brand

Cu totii stim deja efectul pe care il are autoritatea asupra comportamentului de cumparare. E un principiu de persuasiune validat si care te poate ajuta sa iti cresti vanzarile.

Asadar, ajungem la un nou scenariu pentru folosirea Gomag Link.

De exemplu, poate ai in site produse de la mai multe brand-uri, dar ai si un brand mai exclusivist. Poti crea un magazin special pentru acestea, astfel incat sa dezvolti un business separat bazat pe brand-ul respectiv.

Gomag Link face sincronizarea stocurilor mai rapida, iar tu poti gestiona comenzile din magazinul de brand, direct in magazinul general. 

O alta situatie e atunci cand ai produse de mai multe tipuri, dar si produse pentru care esti producator. 

Poti crea un magazin strict cu produsele respective; iti poti dezvolta un brand propriu fara sa amesteci produsele brand-ului cu ceea ce mai ai pe magazinul principal. 

Iar prin implementarea Gomag Link, nu mai trebuie sa lucrezi manual cu import, export sau alte functii – e suficienta o singura legatura, actualizata in mod automat.

Economisesti timp si resurse pe care le poti investi in ceea ce conteaza: cresterea afacerilor, marketing creativ si cultivarea relatiei cu clientii.

lansare-gomag-link

Cum functioneaza, de fapt, Gomag Link

Practic, exista 2 parti, A si B, identificate ca 1 seller si 1 reseller.

Cand trimiti o cerere pentru activarea Gomag Link, echipa noastra tehnica realizeaza setup-ul pentru preluarea produselor seller-ului in magazinul reseller-ului, in cazul in care acestea nu exista deja acolo. 

Ulterior, se vor sincroniza stocurile seller-ului cu stocul reseller-ului. Daca se comanda x bucati dintr-un produs de la reseller, acestea se vor scadea automat si de la seller. 

Optiuni si alegeri personalizate pentru preluarea informatiilor cu Gomag Link

Seller-ul poate alege ce categorii si ce brand-uri de produse sa trimita catre reseller. 

De asemenea, seller-ul poate alege daca doreste sa primeasca comenzile de la reseller (uzual, in cazul in care se face dropshipping).

Citeste si: Magazin online prin dropshipping Romania – Cum sa vinzi fara stoc

De cealalta parte, reseller-ul poate alege daca doreste sa se creeze sau nu produse noi (atunci cand apare un produs nou la furnizor, sa se creeze si in magazinul lui). 

  • Poate alege ca produsele noi sa fie adaugate automat ca produse active sau nu (in cazul in care vrea sa personalizeze informatiile inainte de a le activa). 
  • Poate alege daca doreste sa se sincronizeze sau nu preturile produselor. 
  • Poate alege marcile de produse pe care sa le preia de la seller. 
  • Poate seta ca produsele sa fie adaugate cu atributele care vin de la furnizor sau sa sincronizeze atributele cu cele existente in magazinul lui. 
  • Poate seta adaosuri, astfel incat pretul care vine de la furnizor sa nu fie cel final, afisat in magazin. 

De asemenea, revanzatorul va corela categoriile furnizorului cu categoriile sale. Aici exista doua optiuni: 

– poate prelua structura de categorii de la seller;

– poate alege sa coreleze categoriile si atunci este necesar ca pentru fiecare categorie care vine de la furnizor sa specifice in ce categorie din magazin doreste sa se adauge produsele lui;

– la sincronizare poate debifa categoriile pe care nu doreste sa le primeasca de la furnizor.  

Gomag Link

Costuri si numar de link-uri disponibile

Gomag presupune costuri sub forma abonamentului pe care trebuie sa le aiba active cele doua magazine ce se vor conectate.

Din pozitia de furnizor, va trebui ca magazinul tau sa functioneze cel putin cu abonamentul Elite

Din pozitia de revanzator, magazinul tau va trebui sa aiba activ cel putin abonamentul Advanced, sau mai mult.

Astfel, in functie de abonamente, exista implicit un anumit numar de link-uri – legaturi intre un magazin si mai multe, incorporate in pachet.

  • Abonamentul Advanced – poti activa gratuit 1 link cu un alt magazin
  • Abonament Elite – poti activa gratuit 2 link-uri cu alte magazine
  • Abonament Enterprise – poti activa gratuit 3 link-uri cu alte magazine

Desigur, daca ai nevoie de mai multe link-uri decat cele disponibile implicit, pentru ca vrei sa fii conectat cu mai multe magazine, de exemplu, pot fi activate, contra-cost.

Aplicatia Gomag Link este nativa in platforma, dar nu o vei gasi in dashboard, ci poate fi activata prin trimiterea unui email catre echipa Customer Service Gomag. 

Nu am incorporat-o vizibil pentru toata lumea deoarece este o aplicatie ce se potriveste doar pentru anumite business-uri si ar putea duce la confuzii pentru antreprenorii cu modele de afaceri diferite.

Asadar, daca vrei sa folosesti Gomag Link pentru a deveni furnizor sau reseller si a simplifica legatura cu cealalta parte implicata, te rugam sa trimiti un email catre colegii de la Support. Ei se vor ocupa de tot ceea ce ai nevoie.

Citeste si: Lansare GPayments, update SEO Avansat & GoBots si alte noutati Gomag

Acum e momentul sa iti diversifici vanzarile, audientele si sa iti cresti business-ul. 

Foloseste Gomag Link pentru ca lucrurile sa devina mai usoare, iar conexiunea cu alte magazine Gomag – partenerii tai de business, sa decurga fara probleme.

Iar daca nu vinzi cu Gomag, inca, ai un furnizor sau revanzator pe platforma noastra, si iti doresti sa te conectezi mai usor cu acesta pentru a va face amandurora viata mai usoara, e momentul sa actionezi.

Incearca Gomag gratuit timp de 15 zile, consolideaza-ti magazinul online cu sute de functionalitati si aplicatii exclusive, si automatizeaza legatura cu partenerii tai de business!

Cosmin Daraban